Főoldal   Riasztók   Kamerák   Tűzjelzők   Beléptetők   Távfelügyelet   Kaputechnika   Akciók 

Tekintettel vagyunk értékeire

 A kamerás rendszereknél sokféle szempontot figyelembe kell venni. Pl.: feltűnő legyen a kamera, vagy alig észrevehető, kültéri, vagy beltéri, színes vagy fekete-fehér, van-e szemből jövő fény, napfény, vagy műfény, mekkora területet kell megfigyelni, kell-e részleteket látni a képen (egy arc felismerhető legyen-e), stb...
 Amint látható, ezeknek a rendszereknek a megtervezéséhez feltétlenül szükség van a helyszín megismerésére (nem csak a terep, hanem a fényviszonyok is a különböző időszakokban) és részletesen tisztázni kell, hogy milyen célból kell megfigyelni egy-egy területet, ill. mik a pontos igények.
 
A sokféle szempont miatt, számtalan kamera létezik, ezért nem lehet csak úgy egyszerűen megmondani, hogy x db kamerából álló rendszer, mennyibe kerül. Mindenképp szükséges egy előzetes felmérés és megbeszélés.
 A képrögzítők is sokfélék lehetnek, azt viszont mindenképpen kijelenthetjük, hogy a videómagnók ideje lejárt. Ezeket felváltották a digitális képrögzítők(DVR), melyek egy, vagy több HDD-re rögzítik a kamerák képeit egy speciális tömörített videóformátumban. Így akár több heti felvétel is elfér a HDD-n, és ezt percre pontosan vissza is lehet nézni. Már az is könnyen megoldható, hogy az Internet segítségével a világ bármely pontjáról visszanézhessük a felvételeinket vagy élő képet láthassunk az általunk megfigyelt objektumról ill. területről.

Az előzőekben felsoroltak miatt, ezen az oldalon nem találhatók információk az árakról, de

Itt kérheti ingyenes ajánlatunkat!

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül, bemutatnánk néhány típust a különböző kamerákból és képrögzítőkből:

Normál biztonságtechnikai kamera:
 A leggyakrabban használt, általában a legjobb minőségű típus. Nagyon sok változata létezik: fekete-fehér, színes, éjjel is látó, kicsi és nagy képfelbontású, stb... Az objektív mindegyiken cserélhető, így mindíg az igényeknek megfelelőt lehet felszerelni rá.
Az objektív lehet fix, zoom-os, kézzel állítható, automata, távolról vezérelhető, stb...
Kültérre kameraházba szerelve alkalmazható.
Mérete miatt, elég feltűnő, ami sok esetben hasznos.

 

Kisméretű kamera:
 Az előzőhöz nagyon hasonló, de a kis mérete miatt nem annyira feltűnő.
Objektívje cserélhető.

Kompakt kamera:
Ebből is sokféle létezik. Felbontása és képminősége az alacsony és közép kategóriába tartozik, viszont ez az árán is megmutatkozik. Mint a neve is mutatja, egy hermetikusan lezárt fém házba van beszerelve minden alkatrésze (elektronika, objektív, stb), így az objektívje általában nem cserélhető, viszont kültéren kameraház nélkül is alkalmazható. Egyes változatai infra sugárzót is tartalmaznak, így sötétben is látnak. Kicsi a mérete, a súlya és egyszerű a felszerelése. Sok esetben nagyon praktikus lehet.

Dome kamera:
Hasonló mint a kompakt kamera, de itt minden egy félgömb alakú búra alatt van elhelyezve. Ennek előnye, hogy nem látszik merre néz, nem lehet egyszerűen elfordítani vagy letörni, nem feltűnő. Egyes típusoknál a búra alatt feltűnés nélkül távirányítással vagy automatikusan mozgatható a kamera, így sokkal nagyobb területet lehet vele megfigyelés alatt tartani diszkréten. Létezik belőle beltéri és kültéri változat is. A kisfelbontású olcsó változattól, a nagyfelbontású, távirányítható, professzionális változatig nagy a kínálat belőle.

Speciális kamerák:
 A panelkamera tulajdonképpen egy mini objektívvel egybeépített kameraelktronika burkolat nélkül. Szűk helyekre, elrejtve is beszerelhető. Képminősége alacsony vagy közepes.
 A rejtettkamera olyan helyre vagy tárgyba szerelt kameraegység, mely teljesen észrevehetetlen egy kívülálló számára. Képminősége alacsony vagy közepes. A használatát a törvény szigorúan korlátozza.

 Az ajtókamera a bejárati ajtó kémlelője helyére van beszerelve és lehetővé teszi, hogy kinézzünk az ajtón, anélkül, hogy odamennénk a bejárathoz.
 Az IP kamerák az Internet elterjedésével váltak népszerűvé. Saját IP címmel rendelkeznek és a világháló segítségével a világ bármely pontjáról láthatjuk és rögzíthetjük is a kameránk képét. Az egyszerűtől a professzionálisig, sokfajta közül választhatunk.

Monitorok:
 Itt most nem a számítógép monitoráról van szó, hanem a biztonságtechnikai előírásoknak megfelelő, zártláncú biztonsági videórendszerek monitorairól.
Formájuk, méretük, képminőségük, felbontásuk sokféle lehet. Folyamatos üzemre és hosszú üzemidőre tervezték őket. A PC-s képrögzítők esetében, a számítógép monitora is használható erre a célra.

Digitális képrögzítők:
 Sokféle típus létezik, sokféle szolgáltatással, abban azonban mindenképp megegyeznek, hogy az általuk készített felvétel digitális, tömörített videó formátum, mely másodperc pontosan visszanézhető.
Segítségével több kamera képe rögzíthető teljes méretben (képosztás nélkül) egyidejűleg és egyes típusoknál az Interneten keresztül is láthatjuk a kamerák képeit vagy belenézhetünk a felvételbe is. Beépített képosztót is tartalmaznak, így egyszerre láthatjuk a monitoron, akár az összes kamera képét. A nagy tárolókapacitású merevlemezeknek és a digitális tömörítésnek köszönhetően, akár több heti felvétel eltárolható és visszanézhető rajta.

Ha most regisztrálja magát, 10% kedvezményt adunk bármely szolgáltatásunkból, továbbá elsőként értesítjük az újdonságokról és a legújabb akciókról.
Szeretném igénybe venni a 10% kedvezményt

 e-mail: info@riasztlak.hu                              tel.: (06-20) 9919-001

 főoldal   riasztók   kamerák   tűzjelzők   beléptetők   távfelügyelet   kaputechnika   akciók